Gemenii Paunescu versus Tony Christie! Cine canta mai bine “Amarillo”? VIDEO

Gemenii Paunescu versus Tony Christie! Cine canta mai bine “Amarillo”? VIDEO

Paul si Virgil Paunescu au impresionat juriul de la super show-ul “Romanii au talent” cu interpretarea si, totodata, coregrafia de la piesa “Is this the way to Amarillo”, facuta celebra in 1971 de Tony Christie.

Cantecul “Is this the way to Amarillo” a fost compus de Neil Sekada si Howard Greenfield, iar faptul ca se refera la orasul texan Amarillo se datoreaza faptului ca rimeaza cu “willow” (salcie) si “pillow” (perna). Initial, cantecul se numea “Is this the way to Pensacola”, referindu-se la orasul Pensacola din Florida, insa Neil Sekada a simtit ca Amarillo ar merge mai bine decat Pensacola.

Scris de doi nord-americani despre un oras din Statele Unite, cantecul a fost lansat in Europa, unde a devenit imediat celebru, mai mult decat a fost vreodata in tara de origine.

Cantecul “This is the way to Amarillo”, inregistrat de Tony Christie si lansat in Marea Britanie in noiembrie 1971, a ajuns imediat pe locul 18 in UK Singles Chart. Succesul a fost imens in Europa continentala, in special in Germania si Spania. In Germania, refrenul este folosit si astazi de unii suporterii de fotbal si hochei.

Relansata in 2005 in Marea Britanie, piesa a castigat si mai multa popularitate. In 2006, a fost cantata la finala World Cup de la Berlin si interpretata de The Central Band of the Royal British Legion inaite de finala Men’s Singles de pe Wimbledon.

Aceasta este, pe scurt, povestea fascinanta a unui cantec care va implini in noiembrie 40 de ani de la lansare.

Gemenii Paul si Virgil Paunescu au ales sa se prezinte la “Romanii au talent” cu piesa “This is the way to Amarillo” si au realizat o coregrafie specifica anilor cand a fost compus cantecul, ceea ce l-a determinat pe Andi Moisescu sa exclame “Parca ar fi revelion Mangalia 1978”.

Asculta-i pe gemenii Paunescu si pe Tony Christie si spune cine iti place mai mult cum canta “This is the way to Amarillo”, precum si ce coregrafie ti se pare mai inspirata.Vezi mai multe articole despre: , , ,

Românii Au Talent

Numai aici puteţi citi cele mai noi ştiri despre concurenţii emisiunii Românii Au Talent şi numai aici puteţi urmări înregistrări cu cele mai importante momente din emisiunea care a fascinat România.

1 comentarii

Scrie un comentariu