Cristian Novac, bănăţeanul ROBO care a uimit juriul la Românii au talent: Îmi era ruşine să dansez în public

Cristian Novac, bănăţeanul ROBO care a uimit juriul la Românii au talent: Îmi era ruşine să dansez în public

Dansatorul lugojean Cristian Novac „Robo” este unul din românii calificaţi în faza semifinală a show-ului „Românii au talent”, de la Pro TV.

Cristian Novac era cunoscut în Lugoj ca fiind un dansator talentat. Putea fi văzut la diferite evenimente organizate în micuţul oraş de pe Bega, de la festivaluri ale berii până la balurile bobocilor. „Robo” şi colegii său din trupa Dance Fiction Crew au primit o şansă imensă după spectacolul „Românii au talent”, organizat de Pro Tv, la Timişoara. Pentru a trece însă mai departe, Cristian Novac a fost nevoit să renunţe la doi dintre colegii săi, compromis pe care l-a făcut de dragul spectacolului. „Robo” a început să danseze de la şapte ani.

„Dansam numai în casă pentru că îmi era ruşine să fac asta în public, eram o fire destul de timidă. Paco, pe care îl cunoşteam din clasa I, ştia foarte bine despre pasiunea mea şi pe la 14 ani a început să fie şi el interesat de asta. El a aflat despre un club de copii care fac dansuri de societate, dar şi dansuri moderne, şi mi-a zis să mergem şi noi”, a spus „Robo”. Acolo avea să formeze un grup şi a fost pus să pregătească o coregrafie pentru că se apropia Festivalul Berii.

Face dans din pasiune

Cristian Novac susţine că face dans din pasiune şi nu s-a gândit niciodată că va ajunge să fie urmărit cu sufletul la gură de milioane de telespectatori. Bănăţeanul visează să deschidă o şcoală de streetdance, dar până atunci predă ore de dans gratuit pentru toţi cei interesaţi.

„Sunt mulţi cei care trăiesc din dans, iar eu cred că nu ai nevoie de maşini scumpe sau vile să poţi să supravieţuieşti, atâta vreme cât faci ceva din pasiune. Mă bucur foarte mult când văd oameni fericiţi şi pasionaţi, iar asta pentru mine contează mai mult decît banii. Vrem să le vorbim tuturor despre cât de important este să îţi urmezi pasiunea”, a afirmat „Robo”.

Când vine vorba de idoli, Michael Jackson a fost pentru „Robo” vedeta care i-a deschis ochii pentru dans. Apoi, a îceput să asculte Ice T, care era actor şi dansator, şi a jucat în primul film de streetdance, „Breakin”, din 1984. „Înainte, dansatorii care practicau acest stil de dans compuneau şi muzică pentru a avea pe ce dansa, acesta fiind un gen mai complicat pe care nu mulţi îl înteleg. Este atât de multă muzică pe lumea asta, iar noi ascultăm doar câteva piese. Inspiraţia mea au fost cei de la Electric Boogle, în special Mister Wiggle. Michael Jackson a învăţat să danseze de la ei”, a mai declarat Cristian Novac.

TAGURI
adevarul de seara timisoaraCristian Novacrobo
Întrebări şi răspunsuri
Unde te vezi peste cinci ani?
Ar fi păcat să părăsec ţara pentru un loc unde lucrurile se obţin mult mai uşor, trebuie să schimbăm ceva aici, iar noi o să începem cu Lugojul. Presa a vorbit despre Fernando din Caransebeş, dar mai puţin despre oamenii cu adevarat talentaţi de aici, care vor să facă ceva şi să schimbe lucruri.

A fost greu să renunţi la prieteni din trupă?
Când Mihai Petre mi-a spus că ar trebui să renunţ la ei, a fost extrem de dificil pentru că eu nu vroiam să rănesc pe nimeni. Dar a trebuit să fac acest compromis.

Ai avut emoţii înante de spectacol?
Înainte de spectacol aveam ceva emoţii, făceam pariuri de câţi de „da” sau „nu” o să primim ca să destindem atmosfera. Când am ajuns pe scenă şi am văzut juriul cum se uită la noi, mi-am dat seama că suntem în faţa unor persoane care pot aprecia corect ceea ce facem.

Ce-i place
„Pe lângă dans, mai un mare hobby. Îmi place desenez. În special în creion, dar şi grafică digitală. Mai nou m-am apucat şi de compus muzică. Îmi place foarte mult şi această latură”, a declarat „Robo”.

Ce nu-i place
„Sunt multe lucruri care nu îmi plac. Poate că ar fi bine să amintesc că nu fumez şi nu beau alcool. Pe de altă parte, sunt un vegetarian convins, aşa că nu îmi place carnea”, a mai spus Cristian Novac.

Profil
Născut. 14.11.1984, Lugoj
Studii. Liceul electronic din Lugoj
Experinţă. Dansator în trupa Dans Fiction Crew
Familie. Necăsătorit
Vezi mai multe articole despre: ,

Românii Au Talent

Numai aici puteţi citi cele mai noi ştiri despre concurenţii emisiunii Românii Au Talent şi numai aici puteţi urmări înregistrări cu cele mai importante momente din emisiunea care a fascinat România.

0 comentarii

Scrie un comentariu